Про це йдеться у зверненні депутата Львівської обласної ради Ольги Шайдулліної, повідомляє кореспондент Вголосу.

 Зокрема депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна 22 лютого 2017 року звернулася до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки перевірити факти тиску на посадовців у Бродівському районі. За її словами, тиск чиниться з боку керівництва обласної ради.

Як зазначає Ольга Шайдулліна, до неї звернулися представники низки громадських організацій, зокрема, ГО  Бродівська ініціатива, ГО Люстрація та чесність, ВОУ  Яворина, ГО  Громада та ініціатива, яким стало відомо про здійснення тиску з боку керівництва обласної ради на т. в. о. директора департаменту охорони здоров`я щодо рішення комісії з проведення комплексної перевірки надання медичної допомоги в Бродівській ЦРЛ.

«Відомо, що результати перевірки мали бути подані в департамент до 17 лютого цього року, проте вочевидь через тиск та певні інтереси керівництва обласної ради їх досі не оприлюднено. Окрім того, громадські активісти заявляють, що неправомірні дії відносно посадових осіб Бродівського району мають системний характер. Зокрема, у листопаді 2016 року отримала розголос ситуація, коли помічник голови Львівської обласної ради Роман Кушнір здійснював тиск на голову Бродівської райдержадміністрації Ореста Цигилика, коли останній перебував на лікарняному. Помічник прийшов у медичну установу, де перебував на лікуванні голова Бодівської РДА, і вимагав у нього прийти на роботу та звільнити першого заступника голови Володимира Адамця. Зважаючи на вищевикладене, прошу здійснити перевірку наведених фактів та звернутися в правоохоронні органи щодо здійснення неправомірного тиску керівництва обласної ради на державних службовців», - йдеться у зверненні.

ІА "Вголос": НОВИНИ