Вище керівництво Samsung у Китаї провело в Шицзячжуані захід для місцевих дистриб'юторів. Щоб подякувати партнерам за продовження підтримки бренду навіть після фіаско з Galaxy Note7, близько 20 представників Samsung з Кореї і Китаю вийшли на сцену і стали на коліна. Це стало приводом масової критики компанії, пише QUARTZ.

Багато інтернет-користувачів з Китаю негативно сприйняли появу у соцмережі Weibo фотографії, де стоять на колінах представниками Samsung.

«Тепер ми можемо сказати - до побачення, Samsung. Ми схиляємо коліна для наших батьків, вчителів, героїв, мучеників, наших шляхетних предків, а яка мета такого поклону? Я не можу прийняти це в моєму серці», – пишуть китайські користувачі соцмережі.

Також Samsung звинувачують у тому, що компанія не знає про важливість культурних відмінностей.

Компанія Samsung заявила, що китайським представникам компанії не давали вказівок схиляти коліна.

Справа в тому, що незважаючи на всі проблеми з Galaxy Note7, китайські дистриб'ютори продовжували надавати підтримку компанії і розміщували замовлення під час проведення заходу. Така поведінка дистриб'юторів виявилася дуже зворушливою для присутнього на заході керівництва Samsung, і керівники схилили коліна перед присутніми, щоб висловити їм свою вдячність.

Схиляння колін в Китаї є старомодною практикою, яка асоціюється з феодальним суспільством. Хоча вона також використовувалася китайськими компаніями в недавньому минулому, щоб присоромити співробітників.

Раніше повідомлялось, що компанія Samsung планує звільнити 200 співробітників керівної ланки із-за вибухонебезпечного смартфона Note 7.

ІА "Вголос": НОВИНИ