Про це власкору «Вголосу» стало відомо з власних джерел.

Так, за підсумками виборів, до складу Торчинської селищної ради об'єднаної територіальної громади потрапило аж 12 депутатів від партії «Батьківщина». Однак під час першої сесії селищної ради лише 5 з них увійшли до складу фракції «Батьківщина».

За інформацією джерел «Вголосу», це сталося, тому що більшість депутатів були кандидатами від «Батьківщини» лише формально.

«За нашими даними, окремі керівники Волинської «Батьківщини» погодилися передати бренд партії у франшизу. Цілком можливо, зробили це за щедру фінансову винагороду. Таким чином, під партійним брендом «Батьківщини» у раду ОТГ потрапили люди нардепа-бізнесмена Сергія Мартиняка і голови Торчинської ОТГ Юрія Кревського. І після першої сесії вони показали, хто є хто. Цим і пояснюється несподіваний результат «Батьківщини» на виборах», – повідомило джерело.

Зазначимо, що відразу після виборів голова Волинської «Батьківщини» Валерій Бондарук заявив про формування потужної фракції «Батьківщини» у селищній раді, яка впливатиме на всі рішення. Однак, як показали подальші події, більша частина депутатів від «Батьківщини» виявилися фейковими.

Вибори до Торчинської ОТГ відбулися 29 квітня. Загалом у раду обрано 26 депутатів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ