Як відомо, проспект мав отримати нову назву в рамках закону про декомунізацію. Також відповідну петицію на сайті Харківської міськради підтримали більше 5 тисяч людей, пише «Новое время».

Зі свого боку, мер міста Геннадій Кернес заявив, що вулицю Байрона було перейменовано на проспект Героїв Сталінграду з нагоди 40-ї річниці Сталінградської битви, яка «є, по суті, власним ім'ям видатної історичної події». Разом з тим, зазначають, що у Сталінградській битві між військами комуністичного та нацистського режимів брали участь уродженці Харкова.

Глава Харкова вважає, до символіки комуністичного тоталітарного режиму, забороненої українським законодавством, «не зараховано назви топонімів, пов'язаних з опором і вигнанням нацистських окупантів з України.

«Враховуючи викладене, для перейменування проспекту Героїв Сталінграда в місті Харкові підстави відсутні», - наголосив Кернес.

Нагадаємо, 2 жовтня 2016-го року поблизу села Кримське на Луганщині у зоні російсько-української війни під час виконання бойового завдання загинув офіцер Збройних сил України, боєць «Карпатської Січі» Мирослав Мисла на псевдо «Мисливець». Йому було всього 24 роки.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ