Про це пише The Wall Sreet Journal.

Видання присвячує статтю прогресу північнокорейських ІТ-фахівців і зазначає, що протягом останнього часу вони суттєво вдосконалили свої навички, зокрема у хакерських атаках.

«Протягом останніх 18 місяців сліди країни почали фігурувати у дедалі більшій кількості кібератак», – пише газета.

Так, згідно з даними видання, північнокорейських хакерів підозрюють у нещодавній атаці на турецьку банківську систему, а також на інформаційні мережі перед початком зимової Олімпіади-2018 у Південній Кореї.

Протягом років експерти у галузі кібербезпеки оцінювали можливості Пхеньяна завдати шкоди, як досить обмежені.

«Схоже, що ці дні лишилися позаду, тепер Пхеньян демонструє високий рівень оригінальності у своїх методах написання кодів і технологіях, які змушують дослідників дивуватися», – йдеться у статті.

За словами розвідників з Південної Кореї, її сусідка готує хакерів як спортсменів до Олімпійських Ігор. Учнів зі здібностями відбирають та переводять до спеціалізованих шкіл, де вчать створювати комп'ютерні віруси вже у віці 11 років. Вони отримують певні преференції від уряду у вигляді власних квартир у Пхеньяні та звільнення від обов'язкової військової служби.

Більшість хакерів володіють бездоганною англійською, що дозволяє їм створювати код так, щоб виглядало ніби його написали в іншій країні, додають фахівці. The Wall Street Journal пише, що зараз «кібер-армія» Північної Кореї налічує близько семи тисяч хакерів, частина з яких працює за кордоном.

Пхеньян звинувачення у причетності до хакерських атак спростовує.

ІА "Вголос": НОВИНИ