[media=125551,125552,125554] 

Про це повідомляють на офіційному сайті кіберполіції.  

28 квітня працівники кіберполіції обшукали на території Рівненської та Волинської областей виробничі приміщення, автомобілі та помешкання зловмисників. Як наслідок, вилучено близько 40 тонн підроблених товарів, інгредієнтів для їхнього виробництва, порожню тару для пакування, механічні пристрої для виготовлення та фасування, поліграфію, комп’ютерну техніку, на якій проводили облік товарів, банківські картки, призначені для проведення розрахунків за продукцію, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи.

Загальна вартість вилученої продукції становить понад мільйон гривень.

За фактом незаконного використання знаків для товарів і послуг було відкрито кримінальне провадження за ст. 229 Кримінального кодексу України.

Вдалося встановити осіб, причетних до організації цього промислу, робітників, які фасували контрафакт, а також замовників, що надалі реалізували підробку громадянам.

Зразки вилучених товарів направлено на експертизу для встановлення їхнього походження та нарахування суми збитків.

Двом волинянам, організаторам незаконного бізнесу, загрожує штраф від 10 до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, за незаконне використання торгового знаку «Procter & Gamble» компанія вимагатиме виплатити їй понад мільйон гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ