Співробітники кіберполіції Волинської області припинили злочину діяльність місцевого жителя, який здійснив втручання в роботу комп’ютерів на території Австрії.

Як інформує пресслужба Кіберполіції, зловмисник створив шкідливе програмне забезпечення, яке шифрувало дані користувачів.

«Після інфікування комп’ютерної техніки користувачам надходило повідомлення про необхідність сплати «викупу». За відновлення даних зловмисник вимагав від 600 до тисячі доларів США. Потерпілі мали переказувати гроші на криптовалютний гаманець фігуранта. Жертвами хакера стали як державні установи, так і звичайні користувачі», – повідомляють у відомстві.

Також правоохоронці провели обшук за місцем проживання чоловіка. За результатами обшуку вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, жорсткі диски. Вилучені речові докази направлено на проведення відповідних експертиз. Наразі встановлюється повне коло потерпілих осіб.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до двох років. Слідчі дії тривають.

Як писав «Вголос», співробітники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Львівщини, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, припинили протиправну діяльність фінансової біржі, що незаконно заволодівала грошима вкладників.

ІА "Вголос": НОВИНИ