Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Повідомляється, що шахраї завдали шкоди громадянам на 150 тисяч гривень, проте остаточна сума ще встановлюється.

Вже виявлено понад півсотні ошуканих громадян злочинною групою. Як наголошується, вони використовували у своїй «діяльності» дві схеми незаконного збагачення за допомогою СМС розсилок. СМС-повідомлення надсилалися через організовану злочинною групою мережу «фішингових сайтів», посилання на які надходили громадянам.

«У першому випадку зловмисники повідомляли громадянам про виграш автомобіля та шахрайським шляхом виманювали у них гроші. Після отримання коштів на банківську картку, шахраї зникали.

У другому випадку вони представлялися співробітниками банку і повідомляли про несанкціоновані дії з картою. Для припинення таких дій зловмисники просили повідомити cvv-код картки. Після отримання коду знімали з банківського рахунку всі збереження», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у березні 2017 року повідомлялося, що кіберполіція вже викривала організаторів мережі шахрайських сайтів для поширення так званих «виграшних» смс-повідомлень про отримання автомобілів пройдисвіти використовували більше 12 000 сім-карт мобільних операторів і розмістили в Інтернеті 67 фейкових «автосайтів». 

ІА "Вголос": НОВИНИ