Про це він заявив у коментарі журналістам під час інспекції робочою групою комунальних закладів Львівщини, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«На сьогодні є 142 комунальні заклади ЛОР. Лише з обласного бюджету виділяють на їх утримання 2,5 млрд грн. Також є субвенційні кошти з держбюджету. Відтак загальна сума фінансування – близько 4 млрд грн, - зазначив він. - Ці кошти повинні використовуватися ефективно. Однак ми побачили як позитивні, так і негативні приклади».

Відтак, за його словами, мають бути різкі рішення щодо керівників комунальних закладів, які неефективно використовують бюджетні кошти. Зокрема, кілька керівників закладів треба звільнити. Кого саме, не уточнив.

Також заступник голови ЛОР додав, що на ці посади варто призначати людей на визначений термін. «Пробуємо всіх переводити на контрактну форму. Визначили й термін – 3-5 років. Людина пише свої плани, а згодом демонструє, чого вона досягла на посаді», - розповів Володимир Гірняк.

За словами голови комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олега Домчака, у 2018 році Львівщина отримає менше коштів з державного бюджету, тому варто розраховувати на власні ресурси. «У наших комунальних закладах є ресурси, якими можна в повному обсязі забезпечити заробітну плату працівників та використати на ремонт закладів. Також будемо переглядати, де є потреба збільшити чи зменшити фінансування.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ