Кількість мусульман в Європі протягом найближчих 30 років буде збільшуватися. Про це свідчать дані дослідження американського соціологічного центру Pew Research Center, представлені у Вашингтоні в середу, 29 листопада. Соціологи пропонують три можливих сценарії. Про це передає DW. 

У першому варіанті розглядається ситуація, коли міграція в Європу повністю припиниться і мова йтиме тільки про природний приріст. Тоді, в силу високого рівня народжуваності в мусульманських сім'ях, відсоток прихильників ісламу в загальній кількості жителів Європи зросте з нинішніх 4,9 до 7,4 відсотка.

Інший варіант передбачає лише звичайну робочу міграцію в європейські країни. Тоді в Європі 2050 року буде проживати 11,2 відсотка мусульман. У разі збереження темпів припливу в Європу біженців з ісламських країн на рівні 2014-2016 років частка мусульманського населення в Європі через 32 роки складе 14 відсотків.

У Німеччині, де зараз мусульманами становлять 6,1 відсотка населення країни, прогнозують збільшення до 8,7 відсотка в разі тільки природного приросту, і до 10,8 відсотка в разі звичайної міграції, до 19,7 відсотка при продовженні політики прийому біженців нинішніми темпами.

Дослідження Pew Research Centers охоплювало 28 країн Євросоюзу, а також Норвегію і Швейцарію. Автори підкреслюють, що їх прогнози можна розглядати лише, як приблизні параметри. Через непередбачуваний політичний і економічний розвиток неможливо точно визначити кількість мігрантів, які осядуть в Європі в майбутньому.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ