Про це повідомляє прес-служба МОЗ України з посиланням на Центр грипу та ГРВІ ДЗ «Український центр контролю та моніторингу захворювань» МОЗ України та СЕС.

За добу 27 січня всього в Україні зареєстровано 80 720 звернень по медичну допомогу через захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. З них 38 440 дітей.

За показниками останньої доби найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано в Харківській, Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській та Вінницькій областях. Порівняно з минулими даними, захворюваність зменшується у Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій, Сумській областях та м. Києві.

За 27 січня госпіталізовано 3430 хворих, з них 1794 дитини. Серед захворілих на грип та ГРВІ є 804 медичні працівники.

Обмежувальні заходи введено в усіх адміністративних регіонах України. За станом на 27 січня навчання залишається призупиненим у 11 885 загальноосвітніх навчальних закладах, дитячих навчальних та інших закладах.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України рекомендує громадянам уникати місць масового скупчення людей, бути уважними до свого здоров’я та, якщо буде потреба, вчасно звертатися по допомогу до медичних закладів.

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби, за 27 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 24 померлих (по 4 летальні випадки зафіксовано в Запорізькій та Київській областях, по 3 – у Донецькій та Черкаській, по 2 – в місті Києві, Одеській та Сумській областях, по одному випадку в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій та Чернігівській областях).

З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні вже перехворіли 3 млн 17 454 особи, зареєстровано 129 летальних випадків.

Відзначимо, що за станом на 26 січня було зафіксовано 83 смерті.

Нагадаємо, на Львівщині кількість померлих від «свинячого грипу» зросла до 6.

З 27 січня у школах Львова ввели карантин.

ІА "Вголос": НОВИНИ