Як інформує УНІАН, про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин на селекторній нараді під головуванням віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка.

Зокрема, за його словами, на сьогодні МОЗ зафіксувало 46 підтверджених летальних випадків внаслідок захворювання на грип. Найбільше – в Одеській та Вінницькій областях.

Також у міністерстві не виключають перевищення епідпорогу захворюваності на грип до кінця тижня.

Як зазначив Василишин, захворюваність на грип в Україні продовжує зростати.

«На сьогодні рівень захворюваності складає 31,8 людини на 10 тисяч населення, і якщо захворюваність зростатиме такими ж темпами, як зараз, то до кінця поточного тижня рівень захворюваності може перевищити епідеміологічній поріг – 58 людей на 10 тисяч населення», – сказав він.

Також Василишин зазначив, що більшість з тих, хто захворів, це дорослі люди. Однак для того, щоб перервати ланцюжок передачі хвороби до дітей, в МОЗ вважають правильним рішення про оголошення карантину в школах, сказав він.

Раніше повідомлялось про 25 підтверджених смертей від грипу по Україні.

Як писав «Вголос», в Україні з початку сезону від вірусу грипу й ускладнення після хвороби померли 40 людей. Водночас лабораторно підтверджено 25 смертей від грипу.

Нагадаємо, з четверга на п’ятницю у Львові в лікарні від грипу померла 40-річна жінка. У померлої львів’янки на 90% був «свинячий грип».

ІА "Вголос": НОВИНИ