Про це пише Independent.

Дослідження провів популярний додаток для знайомств і побачень – Badoo.

Результати опитування, в якому взяли участь більше 2 тисяч користувачок додатку у віці від 18 до 30 років, показали, що кардинально змінилося ставлення жінок до фінансових питань на першому побаченні. Зокрема, дослідження встановило, що 65% жінок вважають за краще платити за себе на першому побаченні. Опитування також показало, що понад 70% жінок роблять перший крок, починаючи спілкування з чоловіками, які їм сподобалися.

Результати дослідження прокоментувала психолог і дейтинг-експерт Клер Стотт, яка пов'язує зміни в поведінці жінок на першому побаченні з підвищенням самооцінки:

«Впевненість в собі - це саме та якість, яка підвищує рівень привабливості жінки в очах партнера. Жінки, які виявляють ініціативу і готові самостійно заплатити за свою вечерю в ресторані, безумовно, розцінюються чоловіками, як упевнені в собі і самодостатні. Варто зазначити, що тільки невпевнені в собі чоловіки будуть розцінювати самодостатність жінки, як негативну якість», - зазначила вона.

Водночас, на думку Стотт, побачення сьогодні кардинально відрізняються від традиційного і застарілого формату. Вона зазначила, що нове покоління чоловіків і жінок ходить на побачення набагато частіше, аніж раніше:

«Сьогодні додатки для знайомств популярні і доступні. Тому люди стали частіше ходити на побачення. Якщо чоловік буде дотримуватися застарілого уявлення про те, що за дівчину потрібно платити, він, швидше за все, зіткнеться з емоційним і фінансовим вигоранням. Сучасні жінки розуміють це і не хочуть користуватися чоловіками», - говорить психолог.

ІА "Вголос": НОВИНИ