Керівник КНДР Кім Чен Ин офіційно визнав, що країна стикається з критичним дефіцитом продовольства.

Виступаючи на зустрічі вищих керівників, пан Кім сказав, що «ситуація з продовольством у людей зараз напружується», пише ВВС.

За його словами, сільськогосподарський сектор не досяг своїх планових показників щодо зерна через минулорічні тайфуни, які спричинили потужні повені.

Є деякі повідомлення про те, що ціни на їжу зросли.

Північна Корея закрила свої кордони, щоб стримати поширення Covid-19. В результаті торгівля з Китаєм різко впала. Проте в країні далі покладаються на Китай для поставок їжі, добрив та палива.

Північна Корея також бореться з міжнародними санкціями, введеними через ядерні програми.

Авторитарний лідер однопартійної держави розповів про продовольчу ситуацію в центральному комітеті Робочої партії, який розпочався цього тижня в столиці Пхеньяні.

Кім заявив, що національний обсяг промислового виробництва зріс на чверть порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У квітні очільник КНДР вперше визнав, що насуваються труднощі, закликаючи чиновників "провести ще один, більш складний важкий крок", щоб хоч трохи полегшити страждання народу.

«Важкий крок» – це  термін, який офіційні особи КНДР використовують для позначення боротьби в країні під час голодомору 1990-х років, коли падіння Радянського Союзу залишило Північну Корею без значної допомоги. Загальна кількість північнокорейців, які тоді померли від голоду, невідома, але за оцінками коливається до 3 мільйонів.

ІА "Вголос": НОВИНИ