Про це 28 липня 2017 року під час засідання у Подільському суді столиці заявив заступник Голови ВО «Свобода», керівник націоналістичної фракції в Київській міській раді від ВО «Свобода», один із обвинувачуваних у справі Юрій Сиротюк.

Зазначимо, що прокурор Олександр Кузовкін з'явився на судове засідання без документів, які б підтверджували його повноваження як учасника процесу. Це стало однією з підстав для перенесення  засідання – його відклали на 14:00 18 серпня.

Коментуючи затягування судового процесу, Юрій Сиротюк заявив, що свободівці як ніхто зацікавлені у завершенні кримінального переслідування, тому вимагають забезпечення умов для швидкого та прозорого висвітлення судового процесу. Також, на думку націоналіста, суд повинен забезпечити явку всіх учасників процесу, зокрема прокурорів та потерпілих.

«Ми зацікавлені в закінченні цього процесу. Тому ми вимагаємо, щоби суди нарешті почалися і щоб нарешті суспільство дізналося всі подробиці справи 31 серпня – про нараду на Банковій напередодні, рішення «стратегічної сімки», хто забирав «Беркут» з-під Верховної Ради, а хто знімав ззаду і дозволяв робити всі ці речі... В Україні садять українців – не ахметових, не бойків, а нас, щоби ми не брали участі в політичному житті. Ця справа шита білими нитками і її свідомо затягують, у тому числі прокурор, який з'явився без документів, хоча в справі прокурорів є аж 50. Кінець цієї справи – це кінець цього режиму. Бо влада піде під суд за державну зраду і вбивство невинних хлопців під Верховною Радою», – заявив свободівець.

ІА "Вголос": НОВИНИ