YouTube також повідомив, що тимчасово зупиняє авторські проекти з американським блогером, – пише ВВС Україна.

А все розпочалось з того, що 31 грудня 2017 року Пол опублікував відео з тілом людини. Це спричинило хвилю критики й обурень. На відео – Лоґан та його друзі в лісі Аокігахара біля підніжжя гори Фудзі на японському острові Хонсюі. Ця місцина є популярною серед самогубців.

Молодь збиралась фільмувати ліс «з привидами» і натрапили на тіло людини. Вони були шоковані, але водночас жартували. Особистість померлого не встановлена.

«Огидне», «жодної поваги» – такі коментарі глядачі залишили під відео, яке набрало мільйони переглядів на YouTube, перш ніж його видалили.

Логан Пол, який має понад 15 мільйонів підписників на YouTube, згодом опублікував вибачення в Twitter, заявивши, що він «зробив помилку через стан шоку і страху».

Він також завантажив відеовибачення зі словами: «Я ніколи не повинен був публікувати те відео. Я мав опустити камеру вниз і припинити запис того, що ми побачили».

«Мені соромно за себе, – додав він. –Я розчарований у собі».

Японія має один з найвищих показників самогубств серед розвинених країн. Ліс Аокігахара має репутацію у світі як «місце призначення» для людей, які хочуть покінчити з життям.

Дані про кількість самогубств, що стаються там щороку, не оприлюднюють, аби не популяризувати цей об'єкт. Натомість в лісі розміщені оголошення із закликами звернутися за медичною допомогою, замість того щоб накласти на себе руки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ