В академії назвали «огидними» заяви про таку поведінку продюсера. Bafta, Британська академія кіно та телемистецтв, вже припинила його членство, – пише ВВС Україна.

Представники поліції Нью-Йорку розповіли ВВС, що планують говорити з кожним окремо щодо звинувачень у бік Вайнштайна, починаючи від випадків із 2004 року. Інших деталей у поліції не повідомили.

Нагороду «Оскар» отримав 81 фільм, вироблений студіями продюсера Miramax і Weinstein Company. Представники кіноакадемії зустрінуться в суботу, щоб обговорити звинувачення у його бік і дії академії щодо цього.

Серед тих, хто заявив про неприйнятну поведінку Вайнштайна, були всесвітньовідомі акторки Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу.

Британська акторка і модель Кара Делавінь також повідомила, що він до неї чіплявся. За словами акторки, він намагався її поцілувати. «Я почувалась безпомічною і наляканою», – заявила жінка.

У вівторок продюсер заперечив звинувачення у зґвалтуванні, інформацію про яке опублікував журнал The New Yorker. Дружина Джорджина Чепман залишила його.

У середу американські прокурори пояснювали, чому не вжили заходів проти Вайнштайна після скарг на нього від моделі у 2015 році. Прокурори району Манхеттен заявили, що зробленого таємно аудіо запису було недостатньо для пред'явлення звинувачень.

Італійська модель Амбра Баттілана Гутьєррес заявила поліції, що він торкався її. Жінка зустрілась з продюсером ще раз пізніше, коли на ній був прихований мікрофон.

У прокуратурі повідомили, що поліція влаштувала зустріч, не повідомивши їх, і вони не мали можливості проконсультувати слідчих щодо того, що необхідно зробити, щоб довести злочин.

За їхніми словами, жахливого звуку виявилося недостатньо для доведення злочину, і у них не було вибору, окрім як закрити справу без звинувачень. У записі можна почути, як Вайнштайн просить пані Гутьєррес прийти до нього в готельний номер. Модель запитує продюсера, чому він торкнувся її грудей. Продюсер вибачився, кажучи, що не буде робити цього знову.

Представниця Вайнштайна Саллі Хофмайстер заявила, що він заперечує всі звинувачення у сексуальних домаганнях. «Пан Вайнштайн, очевидно, не може говорити щодо анонімних тверджень, але з повагою до тих жінок, які висунули звинувачення публічно, пан Вайнштейн вважає, що всі стосунки були за згодою сторін», – заявила Саллі Хофмайстер.

За її словами, продюсер зараз відвідує психотерапевта, дослухається до думки суспільства і стає на кращий шлях.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ