[media=138249,138250,138251] 

Сьогодні, 25 травня, у Львові розпочався бізнес-форум: «Кіпр та Україна: останні досягнення та відновлення бізнес-середовища», повідомляє кореспондент «Вголосу». Форум організований Міністерством енергетики, торгівлі, індустрії та туризму Кіпру, торгово-промисловою палатою Кіпру, торгово-промисловою палатою України.

Бізнесовий форум присвячений питанням подальшого розширення двосторонніх ділових зв'язків, співпраці між двома країнами, сприяння інвестиційному та інноваційному співробітництву у фінансовому, юридичному, аграрному секторі та в сфері нерухомості. Оскільки Кіпр входить у Єврозону, для іноземних компаній з'являються нові можливості розвивати свій бізнес.

Президент Львівської торгово-промислової палати Дмитро Афтанас привітав учасників та гостей форуму і нагадав, що Україна підписала асоціацію з ЄС та угоду про торгівлю у Єврозоні. «У Львові зосереджено багато ІТ-компаній, різних фірм, бізнес-центрів та підприємств. Наше місто активно розвивається і є одним з найуспішніших в Україні», – зазначив Дмитро Афтанас.

Учасники форуму обговорили найпроблемніші питання, що стосуються інвестицій, податків і роботи міжнародних компаній. Особливу увагу звернули на Угоду про поглиблену та всебічну зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка вступила в дію з 1 січня 2016 року і направлена на зменшення та скасування тарифів, які застосовуються сторонами щодо товарів; лібералізацію доступу до ринку послуг, а також на приведення українських правил та регламентів, які стосуються бізнесу, у відповідність з правилами та регламентами ЄС, з метою забезпечення вільного обігу товарів і послуг між двома країнами.

«Економічні та ділові відносини між Кіпром та Україною мають дуже довгу та успішну історію, і численні двосторонні угоди, які стосуються торгового та економічного розвитку, були підписані протягом багатьох років, створили прекрасну платформу для ділового співробітництва. Україна має дуже багато переваг і розумних людей, проте потребує реформ, тому Кіпр хоче підтримати Україну, інвестувати та створювати бізнес-контакти з підприємцями, налагоджувати ділові зв'язки», – повідомив Президент Кіпрської торгово-промислової палати Христодулос Ангастініотіс.

Під час роботи Форуму були презентовані останні досягнення та оновлення в юридичній та податковій системах Кіпру та можливості кіпрських фондів.

Спеціальні тематичні бізнес-зустрічі з представниками кіпрської бізнес-делегації дали можливість українським підприємцям дізнатися про практичні можливості, що надає Республіка Кіпр для легшого виходу на європейські ринки, правового захисту та коректності ведення зовнішньо-економічної діяльності з погляду міжнародного права.  

«Кіпр відомий як центр перетину бізнес-інтересів всього світу та Європи. Україні та Львову потрібно мати добрий контакт з таким світовим фінансовим центром і у підсумку це дасть добрий економічний ефект», – наголосив Дмитро Афтанас.

Фото: Вікторія Боруцька.

ІА "Вголос": НОВИНИ