Про це повідомляє «Думская.НЕТ» із посиланням на директора департаменту освіти і науки Одеської міськради Олену Буйневич. 

«Це буде повноцінний урок у класі, який учитель вестиме для віртуальної аудиторії, використовуючи наочні матеріали, класну дошку і т.і.», – зазначила Буйневич.

Посилання на відеоуроки будуть публікувати на сторінках міськради у Facebook і на офіційному сайті департаменту osvita-omr.gov.ua.

«Нововведення є добровільним проектом, взяти участь в ньому вже виявили бажання школи №2, 5, 13, 35, 117, гімназія №8 і юридичний ліцей. Оцінювати знання дітей, які пропустять частину занять, будуть за допомогою тестів і контрольних робіт», – зазначила Буйневич. 

За її словами, якщо ситуація зі щепленнями від кору «затягнеться», діти зможуть приходити до спеціально виділених класів, де буде проводитися системне кварцування, і там здавати контрольні роботи.

У свою чергу батьки нещеплених дітей, незгодні з рішення комісії ТЕБ виконкому міськради, планують направити письмові скарги до держорганів у зв'язку із ситуацією, що склалася. 

Як відомо, за даними МОЗ, за підсумком 2017 року в Україні зафіксували 4782 випадки захворювання на кір, станом на 11 січня 2018 року у Києві на кір захворіли 66 осіб, з них 54 – діти.

Як писав «Вголос», За відмову від щеплень пропонують запровадити величезні штрафи.

ІА "Вголос": НОВИНИ