Відповідне звернення було ухвалено сьогодні під час сесії міськради, передає УНІАН.

Депутати розглянули лист від Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування про перейменування Кіровограда в Інгульськ. Під час розгляду цього питання виступили науковці та громадські активісти. Одні вимагали відтермінувати перейменування міста, а інші – вибрати для Кіровограда українську назву. Після невеликої дискусії депутати ухвалили рішення.

У тексті звернення йдеться, що депутати звертаються до Верховної Ради України з проханням відтермінувати перейменування Кіровограда до ухвалення закону про місцевий референдум. Другим пунктом висловили незгоду з варіантом назви для міста, яку обрав комітет ВРУ — Інгульськ. Міський голова особисто пообіцяв передати текст звернення в парламент та комітети ВР.

Кіровоградська міська рада запропонувала Верховній Раді 7 варіантів нової назви міста для його перейменування в рамках декомунізації: Єлисаветград, Кропивницьк, Златопіль, Благомир, Інгульськ, Козацьк та Ексампей.

Комітет ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ухвалив рішення про перейменування Кіровограда в Інгульськ

У місті регулярно по неділях проходять мітинги як прихильників назви української назви міста Інгульськ, так і повернення назви Єлисаветград. 

В опитуванні під час місцевих виборів більшість проголосувала за повернення місту назви Єлисаветград – за цю версію проголосували 35 тис. осіб, усього в опитуванні взяли участь 45 863 осіб.

Версія Інгульськ стала другою, за неї проголосували 4,3 тис. осіб. 

ІА "Вголос": НОВИНИ