В Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що позиція КНР щодо «українського питання» є «справедливою та об’єктивною», а ще КНР «активно працює» над переговорами про мир і політичне врегулювання.

Про це під час брифінгу заявив речник МЗС КНР Ван Веньбін, передає «Укрінформу».

Китай також відкинув звинувачення у підтримці російського вторгнення до України та наполіг на законності торгівлі з РФ. В КНР зазначили, що уряд країни забезпечує ефективний контроль за експортом товарів військового призначення і подвійного використання.

Ван Веньбін під час коментаря заяви США про масштабну допомогу Пекіна Кремлю щодо відновлення його військово-промислової бази, наголосив, що його країна «активно працює» над переговорами про мир і політичне врегулювання.

Він додав, що Китай не є ані творцем «української кризи», ані її стороною і не шукає егоїстичної вигоди та «точно не погодиться бути цапом-відбувайлом».

На думку Вана Веньбіна, єдиним правильним шляхом врегулювання так званого «конфлікту» є «врахування законних інтересів усіх сторін щодо безпеки» та створення збалансованої, ефективної і стійкої архітектури європейської безпеки шляхом діалогу та перемовин.

ІА "Вголос": НОВИНИ