22 серпня стало відомо, що запрацювала «Київська ініціатива» – новий формат взаємодії, який започаткували разом із зовнішньополітичними радниками глав держав та урядів Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Ініціатива об’єднує безпосередніх сусідів і близьких партнерів України.

«Ми розглядаємо його як майданчик для обговорення спільних безпекових викликів для центрально-східноєвропейського регіону в умовах триваючої російської агресії проти України», – написав Єрмак.

Головне завдання «Київської ініціативи» – посилити  координацію країн із питань регіональної безпеки та практичну співпрацю у протидії безпековим загрозам. У фокусі дискусій сьогодні були саме питання безпеки. Партнерів ознайомили із ситуацією на фронті, обговорили подальшу підтримку зусиль України у протидії агресії РФ. Йдеться про підтримку військову, політичну, гуманітарну і фінансову, щоб прискорити перемогу України у війні.

За словами Єрмака, сьогоднішня зустріч у колі друзів показала, що Київ має надійну підтримку, яка необхідна для перемоги, встановлення миру та повоєнного відновлення України.

«Розраховуємо на подальший плідний діалог у рамках «Київської ініціативи», – повідомив Єрмак. 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, коли з'явиться перший документ щодо гарантій безпеки для України

ІА "Вголос": НОВИНИ