Клімкіе пише про це у статті для видання Die Welt, передає ЄП.

Міністр зазначає, що високий градус напруги навколо випадку із «Siemens» зумовив ситуацію, коли в принципі залучення нових закордонних інвестицій у російську економіку – під питанням.

«Афера навколо турбін – це не непорозуміння, а помилка. Вона прирівнюється до порушення санкцій. Безумовно, без жодного сумніву саме концерну «Siemens» належить вжити необхідних правових кроків щодо такого непересічного порушення, невідкладно та у повному обсязі вивчити передумови постачання турбін до Криму всупереч договору і скасувати таке рішення», – наголосив він.

Разом з тим, керівник МЗС України переконаний, що інцидент із турбінами «Siemens» став випробовуванням для загальної політики санкцій щодо Росії: «зараз настав час зняти рожеві окуляри і подивитися в очі реальності: саме політика щодо Криму уявляє собою слабке місце світової дипломатії».

«Між тим дозволю собі пораду «Siemens» та іншим концернам, що вдаються до бізнесових справ з російськими підприємствами: потиснувши їм руку, не забудьте після того порахувати свої пальці», - додав глава МЗС України.

Як уже писав «Вголос», Росія надіслала до анексованого Криму чотири турбіни Siemens, які призначалися для проекту на Тамані. Турбіни Росія планує використати для нових кримських ТЕС. Невдовзі Siemens заявив про наміри судитися, вимагаючи від росіян вивезення турбін із Криму. Також концерн оголосив, що у зв’язку із незаконною доставкою його турбін в окупований Крим призупинить поставки енергообладнання російським компаніям.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ