Міністр закордонних справ Павло Клімкін пропонує фіксувати в угодах із європейськими бізнесменами відповідальність за постачання продукції до анексованого Криму.  Про це він сказав журналістам у Німеччині на полях Мюнхенської конференції щодо безпеки у коментарі, який транслював один з українських телеканалів, – передає Українська правда.

«Я буду зустрічатися з шефом Siemens. Хочу перевірити, як Siemens провів розслідування по турбінах, які у нього підступно покрали і поставили на територію окупованого Криму», – повідомив міністр.

«Ми працюємо зараз із Siemens і хочемо це зробити з іншими компаніями – щоб у кожному контракті було прописано відповідальність, якщо Росія намагається маніпулювати з такими постачаннями», – сказав Клімкін.

Він сподівається отримати запевнення від керівника Siemens. «Потім будемо розмовляти з німецьким і європейським бізнесом (щодо Криму)», – додав Клімкін.

За його словами, в Німеччині, крім зустрічі міністрів закордонних справ у форматі «нормандської четвірки», в нього буде ще багато різних зустрічей, зокрема з міністрами.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ