Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Італії, головою ОБСЄ Анджеліно Альфано у Києві 30 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я знаходжуся в постійному контакті з нашими американськими друзями і союзниками. Декілька разів говорив з Куртом Волкером до його зустрічі з Сурковим і вчора. На жаль, під час зустрічі (26 січня в Дубаї) не було досягнуто жодного результату», – сказав Клімкін.

Він додав, що Україна все одно буде послідовно тиснути на Росію з метою імплементації логіки дорожньої карти з врегулювання ситуації на Донбасі.

«Сподіваюсь, що останні події, в тому числі з американського боку, теж «допоможуть» Росії зрозуміти, що її пропозиції стосовно бодігардів для СММ не мають жодного сенсу, а потрібна реальна миротворча місія», – підкреслив Клімкін. 

Зазначимо, що Україна наполягає на розміщенні миротворців ООН в усій зоні збройного конфлікту на Донбасі та ділянці російсько-українського кордону завдовжки 420 км, а також наданні їм широких прав. Крім того, Київ категорично проти, щоб до складу миротворчої місії ООН входили росіяни. 

Позиція Росії з питання контингенту ООН на Донбасі полягає у тому, що миротворці мають охороняти місію ОБСЄ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ