КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» 5 листопада оголосило тендер на послуги обстеження споруд біля Шулявського мосту очікуваною вартістю 3,90 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

Комунальники хочуть замовити обстеження і щонайменше річний моніторинг технічного стану будівель і споруд поряд із реконструкцією транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана у Солом’янському і Шевченківському районах.

Подання пропозицій триватиме до 21 листопада, аукціон відбудеться 22 листопада.

Закупівлю намагаються провести з другої спроби. Перший тендер було відмінено 22 жовтня після відхилення обох учасників. ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» із нижчою ціною 2,79 млн грн подало відгук без даних про аналогічний договір, не врахувало витрати на відрядження в Київ, не вказало в довідці про кваліфікованих працівників їхні сертифікати тощо. ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» із вищою ціною 3,88 млн грн не надало згоду щодо характеристик предмета закупівлі та допустило низку невідповідностей у кошторисах.

Нагадаємо, Дирекція в червні замовила реконструкцію Шулявського моста у ТОВ «Північно-український будівельний альянс» Андрія Якусевича – екс-помічника нардепа з «Волі народу» та екс-президента держкорпорації «Укрбуд» Максима Микитася за 598,50 млн грн.

Тоді Дирекцію очолював Максим Калінін. Мер Києва Віталій Кличко 31 жовтня звільнив Калініна з посади і тимчасово призначив його першого заступника Романа Лісневського виконувачем обов’язків директора. А 12 листопада іншим розпорядженням замінив того на харків’янина Михайла Харнама, який перед тим недовгий час був заступником директора з підготовки будівництва.

Харнам володіє харківськими ТОВ «Будівельник» із Леонідом Надточієм і Олексієм Чуприном і ТОВ «Елат» (база «Елат» за містом у рекреаційній зоні поряд з Печенізьким водосховищем) із Леонідом Надточієм і Геннадієм Рудманом. Перша фірма з 2008 року отримала підрядів на 830,47 млн грн, а друга влітку 2018 року – на 244 тис грн.

Крім того, Харнаму належать ПП «ЖЗЛ», ПП «НВ-Інвест» з Віталієм Середенком і ПФ НПП «Энерготехника» з Миколою Безбородих, які не отримували держпідрядів.

Згідно декларації Харнама за 2017 рік, він володіє $200 тис готівки, автомобілями Audi А8 2012 року та BMW M3 2009 року, годинники Schaffhausen IWC у корпусі з білого золота та Marine Chronograph Ulysse Nardin у сталевому корпусі.

Його дружина Анна має $40 тис готівки, соболеву шубу від «Союзпушнина» (Росія), годинник Cartier у сталевому корпусі та ювелірні вироби. Також родиною задекларовано три квартири в Харкові.

ІА "Вголос": НОВИНИ