Адміністратор Агентства міжнародного розвитку США (USAID) Марк Грін виступив на слуханнях комітету Палати представників Конгресу США з закордонних справ, де обговорювались плани скоротити на 33 відсотки бюджет Агентства міжнародного розвитку США (USAID) на 2019 бюджетний рік, пише Голос Америки.

Конгресменів непокоїло те, як скорочення вплинуть на зусилля США з підтримки боротьби проти тероризму та епідемій в світі.

Грін, відповідаючи на питання конгресменів, вказав на програми підтримки демократії в Україні як можливу модель співпраці в Східній Європі.

Він також відзначив необхідність підтримки незалежної журналістики для того, щоб протистояти російській пропаганді. Незалежність в сфері енергетики та диверсифікація енергопостачання є важливими для незалежності країн регіону, переконаний Грін.

В своїх свідченнях Грін згадав промову мера Києва Віталія Кличка присвячену українським реформам.

«На Мюнхенській конференції з безпеки, я слухав промову Віталія Кличка, мера Києва, про те як Україна бореться за волю та демократію», – описує у звіті адміністратор USAID.

«Мені це нагадало, що ми також колись були молодим народом натхненним сподіванням на демократичне майбутнє, але також ми стикались з численними викликами на шляху побудови нашої республіки. Я слухав Кличка і був надзвичайно гордим що робота USAID підтримує людей по всьому світові, таких як він, лідерів руху Євромайдану, які прагнуть свободи і підзвітності керівництва перед людьми», – зазначив Грін.

ІА "Вголос": НОВИНИ