Про це він сказав на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, повідомляє прес-служба політика.

«Причини підтоплень є комплексними. Це і недотримання будівельних норм під час проведення будівельних робіт, недостатня пропускна спроможність існуючої дренажної системи, не завжди якісна експлуатація таких мереж та інші. Очевидно, ми маємо справу, зокрема, і з наслідками зміни клімату», - сказав Кличко.

Він додав, що, на думку фахівців Гідромедцентру, є всі підстави очікувати, що несприятливих погодних явищ буде більше, а їх вплив на місто – ще більше негативним.

«Кличко також дав доручення керівнику КК «Київавтодор» протягом 5-ти днів надати пропозиції щодо доцільності створення окремого профільного підрозділу в складі комунальної корпорації, який опікуватиметься утриманням і контролем функціонування систем зливової каналізації», - повідомили у прес-службі.

Також «Київавтодор» має перевірити виконання технічних умов, наданих забудовникам в частині облаштування на об’єктах дощової каналізації.

Департаменту благоустрою Кличко доручив провести обстеження місць, де відбувається прокладання інженерних мереж, а Управлінню з надзвичайних ситуацій спільно з ДСНС – перевірити, чи захищені торгівельні центри від потрапляння дощових стоків та чи можуть забезпечити безпеку відвідувачів.

«Після цього ми разом ухвалимо низку рішень. Порушникам правил вони не сподобаються. Але, це не гра. Внаслідок негоди могли постраждати люди. Тому ми повинні здійснити всі необхідні заходи, щоб мінімізувати можливі наслідки надзвичайних ситуацій»,  - заявив Кличко. 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ