Останні політичні події змінять симпатії електорату і вплинуть на результати виборів, – вважає керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко. Таку думку політолог висловив під час круглого столу, організованого Центром соціологічних і політичних досліджень «Соціовимір» щодо наслідків відставки уряду, перспектив референдуму, газових угод тощо, повідомляє УНІАН.

За словами Небоженка, «як це не пікантно звучить, маленька звитяжна газова і маякова війна вигідна як Росії, так і Україні, оскільки президент Путін (президент Росії Володимир Путін – авт.) завжди може сказати, що він принципова людина і бореться з оранжевими. Своєю чергою українські політики своїми діями, пожвавили електорат, примушуючи вибирати ту або іншу сторону».

Політолог вважає, що «внаслідок цієї ситуації в парламенті виграють комуністи, БЮТ і «Регіони», водночас вони втрачають голоси електорату, оскільки повинні підтримувати промосковську позицію». На думку Небоженка, голоси їхнього електорату можуть «перетікати» до блоку ПРП-Пора і частково до «Нашої України».

При цьому Небоженко прогнозує зростання рейтингу спікера Володимира Литвина і його блоку за рахунок того, що він «дивним чином міняє позицію миролюба на позицію рішучого лідера парламентської більшості».

«Основна ж боротьба за виборця на виборах до парламенту розгорнеться між «рішучими і мужніми блоками і партіями», - зазначає Небоженко.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ