Про це повідомив журналістам заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв, передає «Інтерфакс-Україна».

«Закупили у компанії «Укрнафтобуріння» за 10 200 грн за 1000 куб. м із ПДВ, обсяг близько 18 млн куб. м», - сказав він журналістам у Києві в середу.

Пантелеєв наголосив, що ця ціна суттєво нижча, ніж пропонована «Нафтогазом» у комерційному сегменті.

За словами мера столиці Віталія Кличка, процес закупівлі газу, який був вкрай необхідний, щоб ТЕЦ не зупинилися, був непростим.
«Комерційні компанії, як-то дивно, за три години до переходу ТЕЦ до «Київтеплоенерго», відмовлялися. Я думаю, є політична складова. Це нагадує ситуацію зі Львовом і вивезенням сміття», - сказав мер Києва.
За даними керівництва КМДА, наразі розроблено дорожню карту, в рамках якої протягом місяця планується врегулювати загальну ситуацію та добитися підписання контракту «Київтеплоенерго» з «Нафтогазом», у рамках якого останній поставлятиме газ за ціною для населення, яка є суттєво нижчою комерційної.

За даними заступника голови КМДА, газ, що купують тимчасово у «Укрнафтобуріння» за комерційними цінами, використовуватиметься в економному режимі та, незважаючи на його високу ціну, КМДА не планує піднімати тарифи «Київтеплоенерго» для населення.

«Упевнені, що це не вплине на тариф для населення», - підсумував він.

ІА "Вголос": НОВИНИ