Про це повідомляє фахівець з ракетних питань в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкл Еллеман, пише РБК Україна із посиланням на The New York Times. 

За словами Еллемана, слідчі Організації Об'єднаних Націй дійшли до висновку, що Північна Корея шість років тому вже намагалася вкрасти ракетні дані українського комплексу «Південмаш». Тоді спіймали двох людей.

У доповіді ООН йдетьсям про те, що інформація, яку вони намагалися вкрасти, була зосереджена на передових ракетних системах, рідинних двигунах, системах космічних апаратів і паливних ракетних системах. Слідчі вважають, що в умовах нинішньої ситуації в Україні, Пхеньян міг зробити ще одну спробу.

Окрім того, за словами Еллемана, є також ймовірність того, що КНДР купила ракетні двигуни «Південмашу» на чорному ринку. Двигуни пов'язані з російської ракетною програмою.

Відзначено, що під час «холодної війни» завод виробляв найбільш смертоносні ракети в радянському арсеналі, включаючи гігантський SS-18. Він залишався одним з основних виробників ракет для Росії навіть після здобуття Україною незалежності. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ