«Після того, як (США і Південна Корея - ред.) проігнорували наші попередження про те, що їм необхідно зробити правильний вибір, і підлаштували небезпечну військову провокацію, їм не уникнути безжальної відплати і покарання», - йдеться в заяві військового командування КНДР через навчання двох країн, які почалися 21 серпня, передає korrespondent.net з посиланням на Yonhap News.

«Сполученим Штатам не треба забувати, що наша військова міць перебуває у стані очікування пуску (ракет - ред.)», - зазначили північнокорейські військові і додали, що вся відповідальність за руйнівні наслідки, які викличуть навчання, цілком лежить на США.

Нагадаємо, США і Південна Корея почали спільні військові навчання, які КНДР сприймає як репетицію нападу на свою територію. Вони триватимуть десять днів й анонсуються як оборонні.

Раніше стало відомо про таємний візит лідера Північної Кореї Кім Чен Ина на військову базу біля кордону з Південною Кореєю. Військове джерело із Сеула зазначило, що звідти зручно здійснювати військові провокації.

ІА "Вголос": НОВИНИ