Про це повідомило у вівторок американське інформагентство Reuters із посиланням на офіційні джерела в адміністрації віце-президента Сполучених Штатів.

«Віце-президент США Майк Пенс планував зустрітися з офіційними представниками Північної Кореї, включаючи сестру лідера КНДР Кім Чен Ина, під час перебування на Зимових олімпійських іграх у Південній Кореї, втім північнокорейська сторона скасувала (зустріч) в останній момент», - зазначається в повідомленні.

Як зауважив з цього приводу глава адміністрації віце-президента Нік Айерс, КНДР погоджувалася на зустріч, сподіваючись, що віце-президент пом'якшить свій меседж щодо північнокорейської пропаганди під час Зимових олімпійських ігор. Але після того, як Пенс публічно засудив порушення прав людини в КНДР і оголосив про плани ввести нові економічні санкції, делегація КНДР уникла зустрічі або, «можливо, вони ніколи не були щирими щодо переговорів», – зауважив Айерс.

При цьому уточнюється, що Пенс збирався зустрітися з делегацією Пхеньяна 10 лютого, однак північнокорейська сторона скасувала цей захід в односторонньому порядку за дві години до його початку.

Запланована зустріч могла би стати першими переговорами високого рівня між адміністрацією Трампа та керівництва Пхеньяна на тлі гострого протистояння у зв'язку з розробкою КНДР ракетно-ядерних програм в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ