[media=145382,145383,145384] 

Північна Корея оголосила про відкриття гірськолижного курорту в Канге. Його створення приурочене до проведення зимових Олімпійських ігор-2018, які заплановані на 9-25 лютого в місті Пхенчхан (PyeongChang), Південна Корея, – пише ТСН за даними DPRK Today.

Площа новозведеного курорту в Канге – 50 тисяч метрів квадратних. На цій території розміщується два готелі, автостоянка, адміністративні приміщення та загальнодоступні лижні спуски. Крім цього, в санаторії є спеціальні резервуари з водою для створення штучного снігу на випадок, якщо той не буде йти природним шляхом.

Щоб кататись на лижах та сноубордах тут обладнано два спуски з підйомниками. Один має довжину – 530 метрів та ширину – 40 метрів. Розміри іншого відповідно: 200 та 30 метрів.

Канге розташовується приблизно за 300 кілометрів від столиці Північної Кореї – Пхеньяна.

Це другий курорт, збудований у країні за останні п'ять років. Попередній, гірськолижний курорт – Масикрюн, був зведений 2013-го року, ймовірно, з ініціативи Кім Чен Ина. Вважається, що північнокорейський лідер почав захоплюватись лижним спортом після його навчання в Швейцарії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ