Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву МЗС КНДР.

У міністерстві заявили, що прогрес у питанні денуклеаризації буде неможливий, якщо Вашингтон у відносинах з КНДР слідуватиме «старим сценаріям».

При цьому у Північній Кореї запевнили, що вони і далі прагнуть втілювати широку угоду, досягнуту під час зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина 12 червня у Сінгапурі.

Сторони обіцяли працювати в напрямку денуклеаризації Північної Кореї, однак не змогли укласти угоду для втілення цієї мети. США наполягають на підтримці санкцій проти КНДР і кажуть, що Пхеньян не зробив достатньо для їх скасування.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що країна припинила тестування ракет, ядерні випробування та демонтувала «ядерні випробувальні майданчики», проте Сполучені Штати і далі наполягають на передусім денуклеаризації.

«Тим не менш, США відповіли на наші очікування підбурюванням до міжнародних санкції та тиску на КНДР», - заявили у Пхеньяні.

«Поки США дотримується застарілих сценаріїв, яких дотримувалися всі попередні адміністрації і не змогли досягти з ними успіху, не можна очікувати прогресу в реалізації спільної заяви, включаючи денуклеаризацію КНДР», - йдеться у заяві МЗС КНДР.

Білий дім і Держдеп наразі ніяк не прокоментували ці заяви КНДР.

ІА "Вголос": НОВИНИ