У справі про напад на громадську активістку та чиновницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк зібрано всю доказову базу, а відтак найближчим часом матеріали скерують до суду.

Про це у Facebook написав глава Нацполіції України Сергій Князєв.

«Слідство майже завершено, усю доказову базу зібрано, найближчим часом матеріали кримінального провадження передамо до суду. Якщо провино затриманих буде доведено, їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення», – зазначив Князєв.

Він додав, що у поліції сподіваються, що затримані організатори нападу на Гандзюк дадуть додаткові свідчення про замовників злочину.

«У зв‘язку зі смертю потерпілої очікуємо, що затримані організатори нападу дадуть додаткові свідчення щодо того, чиє замовлення вони виконували. ... Ми докладемо усіх зусиль, аби мотиви цього злочину були встановлені, а замовники - притягнуті до відповідальності», - розповів Князєв.

За його словами, остаточний висновок щодо причин смерті Гандзюк поліція отримає після проведення судово-медичної експертизи.

Нагадаємо, інформація про смерть Катерини Гандзюк з’явилась 4 листопада. Петро Порошенко закликав “знайти вбивць” активістки, а представники Євросоюзу – притягнути злочинців до кримінальної відповідальності.

Згодом керівник поліції Києва Андрій Крищенко підтвердив інформацію про смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Разом з тим, поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, за яким розслідується напад на Катерину Гандзюк на “закінчене вбивство”.

ІА "Вголос": НОВИНИ