[media=140973,140974,140975,140976] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Власник закладу «Бар Бідон», відвідувачі якого побили чоловіка через зауваження припинити грати російськомовні пісні, запевнив активістів, що у них більше не звучатиме російська попса.

Активісти запропонували власнику закладу записати відеозвернення, на якому він би попросив інших власників львівських ресторанів не грати російських пісень. Роман Тарасович  запевнив, що через два тижні він проведе відповідну акцію.

«Я готовий це зробити. Але не хочу, щоб це було штучно, ніби я після скандалу захищаю свій заклад», - сказав власник закладу Роман Тарасович.

Зовсім інша ситуація у крамниці біжутерії «Фешн кет», яка знаходиться на площі Ринок,3. У цьому закладі продавець нагрубіянила неповнолітньому та не захотіла обслуговувати його українською.

На цей раз вже інша продавчиня погрожувала активістам викликати поліцію. Також дівчина зауважила, що власники магазину мешкають в Одесі, а тому вона не може їх викликати. Натомість адміністраторка магазину в телефонній розмові запевнила активістів, що вона з’ясує ситуацію.

Громадські активісти у даному магазині також зауважили написи російською мовою та відсутність дублювання їх українською. На прохання активістів надати їм «Книгу скарг і пропозицій», продавчиня заявила, що її у неї немає.

Активіст Антон Петрівський у коментарі кореспонденту «Вголосу» зазначив, що дана акція через часті вияви українофобії у Львові поки попереджувальна.

«Якщо ситуація повторюватиметься ми і надалі навідуватимемось до закладів, де грає російська попса чи відмовляються обслуговувати українською мовою», - наголосив Антон Петрівський.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу, якою визначили правила щодо мови обслуговування у сфері надання послуг та торгівлі у Львові.

Як йдеться в ухвалі, у Львові мовою спілкування, діловодства і ведення документації органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності є державна мова. На території м. Львова вивіски, плакати, афіші, повідомлення та цінники повинні виконуватись державною мовою.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ