[media=137285,137286,137287,137288,137289,137290,137291,137292,137293] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу»

Міністр зазначив, що Львів є одним із лідерів в Україні щодо втілення ініціативи з відкриття таких центрів.

«Тільки в кінці минулого року ми створили перший центр в Києві, минулого тижня приєдналася Одеса – і вже сьогодні у Львові ми відкриваємо сучасний центр надання сервісів Міністерства юстиції, який охоплює 12 найбільш затребуваних сервісів: реєстрації народження, шлюбу, отримання повторних документів, зміни прізвища тощо, – зазначив він. Всі ці сервіси надаються не довше, ніж протягом декількох хвилин, максимум 30 хв». Також Павло Петренко додав: «Кохайтеся, а про документи подбає Міністерство юстиції».   

На базі цього центру зібрали найпопулярніші послуги, які надають відділення реєстрації актів цивільного стану на Львівщині. За спрощеною процедурою реєструватимуть малюків, подаватимуть документи на одруження, зміну імені та прізвища, повторну видачу документів. Більшість послуг надаватимуться за кілька хвилин.

Начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану Ірина Дубиківська також додала: «Отримати свідоцтво про народження, витяг з реєстру і будь-який документ в межах України ви можете незалежно від прив'язки, де складений цей запис і де ви зареєстровані. Беззаперечно залишається за місцем проживання реєстрація смерті та реєстрація зміни імені, окрім переселених з окупованих територій осіб».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ