На цей час у Антимонопольного комітету України (АМКУ) відсутня повна передбачена законодавством інформація, необхідна для аналізу з метою прийняття рішення щодо створення спільного газового підприємства. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.

Зокрема, зазначає прес-служба, сторони все ще не надали проекти установчих документів створюваного підприємства та інформацію про механізми постачання й реалізації газу в Україні. Також не вистачає повної інформації щодо осіб, пов’язаних з «РосУкрЕнерго» відносинами контролю.

Ці обставини поки що не дозволяють АМКУ розпочати ретельну оцінку можливих наслідків для ринків України та продовжують затримувати прийняття відповідного рішення.

У цьому зв’язку Голова АМКУ Олексій Костусєв знову наголосив: «Спеціально створена група фахівців Комітету продовжує роботу у безперервному режимі. Ми постійно консультуємо заявників, надаємо їм усю необхідну методичну допомогу. Тож з нашого боку належну співпрацю забезпечено. Однак, за відсутності необхідних документів, Комітет досі не може почати розгляд питання по суті, а відтак і прийняти рішення. І оперативність цього залежить виключно від зацікавлених у створені СП сторін».

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ