Колективний імунітет і сонячний ультрафіолет не допомогли впоратися з пандемією коронавірусу (COVID-19).

Про це для "КП в Україні« розповів доктор фізико-математичних наук, координатор робочої групи з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу в Україні Ігор Бровченко.

»Надії на колективний імунітет вже не залишилося. До того часу, як буде досягнуто необхідний відсоток хворих, не буде ніяких гарантій, що у них збережеться якийсь імунітет ... По-хорошому, треба, щоб швидко перехворіло 60% населення, тоді і сформується колективний імунітет. А з такими темпами, як хворіють українці, на колективний імунітет розраховувати не доводиться«, – заявив він.

Він також зазначив, що літо і ультрафіолет не впоралися із завданням, як природне »противірусне«.

»Ми не бачимо будь-якої залежності між наявністю ультрафіолету і розвитком коронавірусної інфекції. Втім, це було зрозуміло ще навесні, коли COVID-19 «гуляв» не тільки по північних країнах, але і в Ірані, де з ультрафіолетом все в порядку. Можливо, ось така особливість у цього коронавірусу«, – додав Бровченко.

На думку заслуженої лікарки України, професорки Ольги Голубовської, ймовірно восени Україну чекає зростання захворюваності.

»Коронавірус для нас – новий збудник, походження якого ще точно не встановлено ... І найближчим часом, ймовірно, нас чекає зростання захворюваності, особливо восени, коли додадуться грип та інші сезонні захворювання. Звичайно, коронавірус не буде з нами все життя, але до березня наступного року залишиться точно", – заявила вона.

Нагадаємо, в Україні на коронавірус захворіла рекордна кількість людей

ІА "Вголос": НОВИНИ