Генеральна прокуратура призначила слідчим у справі екс-голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова 28-річного Олексія Мельника.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу Донецької облради.

"Учора стало відомо, що Генеральна прокуратура знову замінила слідчого в справі Бориса Колесникова. Нагадаємо, що цей слідчий - вже четвертий", - сказано в повідомленні прес-служби.

Колесников і його адвокати розцінюють це як спробу знову затягти розслідування справи.

"Доказова база - суцільно фальшива. Обвинувачення сфабриковано на всі 100%. Слідчий навіть із сімома п'ядями в чолі за таких умов не візьме на себе відповідальності, а гріх на душу. Швидше за все, їм потрібний слідчий, у якого геть-чисто відсутня совість", - сказано в повідомленні з посиланням на слова Колесникова.

Прес-служба заявляє, що попередні слідчі доповідали начальству про повну невинність Колесникова.

"У нас є впевненість у тому, що новий слідчий буде послідовним і принциповим. Можливо, йому вдасться, нарешті, покласти край беззаконню", - сказано в повідомленні.

Прес-служба також заявляє, що зараз інтереси Колесникова будуть представляти адвокати представники американської юридичної фірми "Міллер і Шевальє" Річард Хайбі й Ентоні Тренга.

Хайбі й Тренг надають Колесникову юридичні консультації з міжнародного права, і найближчим часом будуть представляти його інтереси в європейських судових інстанціях.

Як повідомлялося, 21 липня Генпрокуратура відсторонила адвоката Андрія Федура від захисту в суді Колесникова.

Печерський районний суд Києва продовжив утримання Колесникова під арештом до 6 серпня.

Генпрокуратура пред'явила Колесникову обвинувачення у вимаганні й зловживанні владою.

Колесников був затриманий 6 квітня за підозрою у вимаганні. Кримінальну справу за цим фактом було порушено в лютому.

Українська правда




ІА "Вголос": НОВИНИ