Про це повідомила прес-служба облради.

Подаємо повний текст звернення:

«Добігає до завершення робота депутатського корпусу VI скликання. Лише в єдності ми зуміли пройти цей шлях гідно та з честю! Говорю ці слова доволі впевнено, оскільки знаю, що і мені, і вам, шановні колеги депутати, насправді випало працювати у надскладний та історичний період.

Ми разом творили Революцію гідності, від початку і до сьогодні протистоїмо російській військовій агресії. Розуміємо, що це наш спільний внесок у новому етапі розвитку країни, її державотворенні.

Наша каденція увійде в історію України не лише як надійний партнер громади, але й як і та структура, яка першою та єдиною забезпечила реалізацію принципової вимоги Майдану: Львівська обласна рада провела децентралізацію влади. 25 січня 2014 року ми ухвалили революційне рішення, створивши Виконавчий комітет Львівської обласної ради, який, попри вагомий тиск з боку режиму, забезпечив ефективну життєдіяльність нашого регіону.     

Разом з тим, коли оцінюємо результати нашої спільної праці,  бачимо, що особливістю Львівської обласної ради VI скликання стала підтримка місцевих громад. Зазначу, що нам вдалося створити нові моделі взаємодії різних рівнів влади та громад, нові інструменти залучення громад до підготовки та реалізації власних проектів. Безперечно, найбільш успішним був обласний конкурс мікропроектів місцевого розвитку, який є знаним у всіх громадах і який став своєрідною візитною карткою обласної ради нашого скликання.

За підтримки Львівської обласної ради місцеві громади мають можливість використовувати фінансові інструменти міжнародної технічної допомоги для розвитку своїх територій. Окрім того, за час нашої каденції впроваджено нові інституційні підходи до забезпечення регіонального та місцевого розвитку. Почала створюватися мережа місцевих агенцій, які почали відігравати ключову роль у здійсненні проектної ради на місцях.

Окремо хочу акцентувати увагу на тому, що Львівська обласна рада за реалізацію проекту «Формування та впровадження обласної політики мобілізації ресурсів з метою підтримки місцевих ініціатив» була першою та єдиною в Україні, хто заслужено отримав спеціальну відзнаку конкурсу Ради Європи «Кращі практики місцевого самоврядування – 2013».

У травні цього року на Краківському Форумі Місцевого Самоврядування ми зініціювали проведення навчальної конференції-семінару із передачі світового досвіду місцевого самоврядування для України. І вже в цьому місяці представники громади Львівщини матимуть нагоду побувати на такому заході у Польщі з 18 по 20 листопада.

Впевнений, що саме робота обласної ради з місцевими громадами стане одним із пріоритетних напрямків роботи в діяльності Львівської обласної ради наступного, VII, скликання.

Підсумую, що впродовж п’яти років нашої спільної праці ми зуміли забезпечити виконання першочергових завдань. Серед них – формування та наповнення обласного бюджету, розроблення та ухвалення цілої низки ефективних рішень щодо розвитку господарського комплексу регіону та розвитку територій. І при цьому ми виконували цю роботу в нестандартних, а подекуди навіть і жорстких політичних та економічних умовах. 

Ми затвердили програми для лікування і реабілітації постраждалих на Майдані та в зоні АТО, допомоги військовим формуванням. Також затвердили дві нові програми виплати допомоги дітям загиблих учасників АТО та демобілізованим воякам, які повертаються зі сходу України.

Варто також згадати ухвалення таких важливих програм, як: «Програма сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області на 2015 рік» (на суму 10 млн 448 тис. грн); «Програма протидії тероризму у Львівській області» (на суму 1 млн грн) та «Програма забезпечення будівництва Львівською областю у 2015 році інженерних споруд для зміцнення обороноздатності держави» (на суму 8 млн 410 тис. грн). 

Львівська обласна рада ініціювала реалізацію важливого соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну!», спрямованого на підтримку дітей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні. Відзначу, що цей проект майже на 80% є позабюджетним. Цю ініціативу підтримують люди доброї волі, які вже стали партнерами і продовжують долучатися до неї! Проект «Мій тато захищає Україну!» набув міжнародного значення, його підтримали чимало європейських країн.

То ж сьогодні щиро дякую всім, хто зрозумів важливість підтримки дітей наших Героїв!

Шановні колеги!

Ще не так давно ми всі були учасниками доленосної Революцію гідності! Дії кожного з нас стали тим лакмусовим папірцем колективної роботи, відображенням того, як повинна насправді взаємодіяти влада та громада, очікуючи на спільну перемогу. Ми пліч-о-пліч з громадою Львівщини відстояли європейське майбутнє нашої Української держави.

У час революції Львівська обласна рада стала місцем координації дій різних протестних рухів: нам вдалось об’єднати досвідчених громадських діячів, повну революційного запалу молодь, місцеву владу. Завдяки сформованій Координаційній раді, на Львівщині з перших днів було організовано надійний рух опору громадян проти злочинного режиму.

Спільними зусиллями нам вдалось забезпечити спокій на вулицях міст та сіл. У період відсутності легітимної місцевої виконавчої влади, Львівська обласна рада перебрала на себе відповідальність за діяльність територіально-господарського комплексу області.

Висловлюю кожному з вас вдячність за згуртованість, принциповість, стійкість та єдину позицію під час ухвалення непростих політичних рішень. Тим самим ми вкотре підтвердили, що Львівщина є надійним форпостом незалежності, стійкості та непоборності нашої держави! 

Звісно, що в цьому залі були і гострі дискусії. Але, як на мене, це була конструктивна критика, без якої неможлива продуктивна співпраця.

Колеги-депутати!

Переконаний, що наступний депутатський корпус, як і наш, зможе віднаходити порозуміння, вчасно та правильно реагувати на виклики і потреби суспільства! Вірю, що, слідуючи нашому прикладу, обласні обранці VII демократичного скликання також керуватимуться першочергово інтересами громади!

Дякую всім Вам за наполегливість та працьовитість, адже спільними зусиллями нам вдалось здійснити чимало добрих справ!».

ІА "Вголос": НОВИНИ