Степко народився в Запоріжжі і представляв Україну на Олімпіаді-2012, де зупинився за крок від медалі в командних змаганнях. Під прапором України він завоював золоту медаль чемпіонату Європи 2013 року, ставав призером Універсіади-2013.

У 2014 році він прийняв рішення змінити українське громадянство на азербайджанське. У складі збірної Азербайджану він ставав бронзовим призером чемпіонату світу і чемпіоном Європейських ігор.

Тоді він заявляв, що розірвав усі контакти з Україною. «Жодного спілкування в Україні у мене ні з ким немає. З Україною мене давно нічого не пов'язує, тільки мама...» – зізнавався спортсмен в інтерв'ю moscow-baku.ru.

Ці слова образили олімпійського чемпіона Олега Верняєва, який раніше виступав в одній команді зі Степком, адже Олег стверджував, що підтримує відносини і з ним, і з Миколою Куксеновим, який раніше переїхав до Росії.

Додамо, що жодних перешкод для виступу за збірну Росії у Степка немає, оскільки востаннє він виступав за Азербайджан ще у 2016 році. Надалі його документами займатиметься російська федерація, якщо він буде цікавий тренерам збірної.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ