Про це заявив прокурор Руслан Кравченко під час засідання суду у четвер, передає Українська правда.

«Сторона обвинувачення просить змінити порядок вивчення доказів, тому що обвинувачення вбачає необхідність у допиті свідка Юрія Сєргеєва, який обіймав посаду постійного представника ООН і був свідком, як представник Росії Чуркін демонстрував лист Януковича до президента РФ Путіна», – зазначив він.

Прокурор пояснив, що починаючи з 15 серпня Сергеєв перебуватиме в Україні лише кілька днів, а його допит є дуже важливим.

«Призначити таке засідання на 15 серпня на 14:00 годину», – оголосив суддя Дев'ятко.

Також суд вирішив перенести судове засідання на 10 серпня 10 годину через клопотання захисту.

«Я лише ознайомився з 29 по 51 том, а з 1 по 28 не встиг. Я хочу матеріали справи проаналізувати і повністю з ними ознайомитися, тому прошу суд надати мені додатковий час для ознайомлення», – сказав адвокат Віталій Мішечик.

Адвокат просив для такого ознайомлення місяць.

«Місяць – це забагато, але таку можливість ми вам надамо», – зазначив суддя Дев'ятко.

Як відомо, раніше державний захисник Віктора Януковича попросив Оболонський районний суд звернутися про міжнародну правову допомогу до РФ для належного вручення йому повістки про виклик в суд. Проте суд відхилив це клопотання.

Після того, як Янукович відкликав своїх адвокатів із суду, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для його захисту.

2 серпня захист Януковича подав до Генеральної прокуратури і Національне антикорупційне бюро заяви про притягнення трьох суддів Оболонського районного суду до кримінальної відповідальності за винесення завідомо неправосудних рішень.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ