Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської мерії уклало на понад 9 млн грн. угод з фірмами, засновники яких очолюють громадські організації чоловіка начальниці управління.

Про це написав Павло Новик для проекту «Лабораторія викриттів» (Bihus.info), передають Наші гроші.

Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської мерії очолює Вікторія Грецька-Миргородська. Її чоловік Станіслав Мигородський – радник мера міста Геннадія Кернеса і боєць ММА, заснував  громадські організації «Правовий центр «Сприяння та розвиток» і «Асоціація розвитку бойових мистецтв». Раніше він їх очолював, а зараз першою ГО керує Марина Бурдукова, другою – Андрій Жувако.

Бурдукова як ФОП отримала три підряди від управління інноваційного розвитку, також її «Мультинаціональна консалтингова група» Бурдукова отримала від управління підряд на 750 тис грн. Суперником фірми Бурдукової під час торгів було ТОВ «Лабораторія креативних подій 3.0», яке раніше мало назву «Паром-3000». Засновником є згаданий вище Андрій Жувако.

За даними системи «Прозорро», «Лабораторія креативних подій 3.0» має на сьогодні 226 договорів, крім одного всі вони укладені з  управлінням Миргородської. Загальна сума контрактів 8,3 млн грн. Мова йде про популяризацію кіберспорту в Харкові, створення Центру сімейного капіталу, «Фестивалю гарного настрою», Фестивалю бойових мистецтв, створення фінансового клубу «Психологія коштів» та багато іншого.

«Лабораторія креативних подій 3.0» в реєстрі в якості контактного номеру телефону вказала +380688798201. Цей же номер закріплено ще й за фірмою «Сувенірка» і за ФОПом Іщенко Костянтин Павлович. Вони також отримують гроші від управління Миргородської.

В «Прозорро» Бурдукова вказала контактний номер  +380667407670. За даними проекту Clarity-project,ним також нібито користується ФОП Виноградов Володимир Борисович. Він отримав від управління замовлень на суму понад 3 млн грн. Також телефоном користується  ПП «Грін». Це родинна компанія Грецької-Миргородської, від якої начальниця управління отримувала гонорари.

Крім того, кошториси організованих управління заходів відрізняються від аналогічних заходів в  інших містах. Наприклад, Форум «Інноваційний розвиток міста Харкова» за деякими позиціями був в десять разів дорожчим, ніж столичний «Tourism Women Forum». Так оренда зали для Форуму на 200 людей на один день коштувала понад 60 000 грн. Ще на 140 тис грн. потягнула оренда обладнання. При цьому, зазвичай проектори і ноутбуки і так є в залах для проведення заходів.  В 2018-2020 роках оренда цієї ж зали на сто людей для «Ярмарку стартапів» (проходив в рамках Форуму) коштувала 35-40 тис грн. без обладнання.

Цікаво, що цей івент проводили в минулі роки на арт-заводі «Механіка». Простий дзвінок на арт-завод дозволяє дізнатися, що вартість  оренди для проведення такого івенту складає 10 тис грн.

Взагалі у витратах Управління прописують все. Так,попередній перегляд презентацій коштує 8 тис грн. Це щоб перевірити чи запускаються презентації.  Написання прес-релізу – від 5 тис. грн. за одиницю. Оплачували навіть організацію коментарів представників Харківської міськради для ЗМІ, хоча це робота прес-служби, яка і так оплачується.

Вартість оренди одного й того ж обладнання для різних заходів, оплачених управлінням, відрізняється у рази. Так, для фестивалю бойових мистецтв, який проводили в червні 2020 року оренда 40 світлових прожекторів LED PAR 64 коштувала 24 тис. грн., а для Women’s skills days, який був наступного місяця – 8200 грн.

В декларації Вікторія Грецька-Миргородська вказала передачу в борг $980 тис.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ