Представники команди обраного Президентом України Володимира Зеленського дали Євросоюзу сигнал про те, що у торговельну частину Угоди про асоціацію необхідно внести зміни.

Про це розповів у Брюсселі європейський комісар з питань сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган, повідомляє «Європейська правда».

Ган наголосив, що Брюссель наразі не має чіткої певності у тому, якими є наміри команди Зеленського – це питання лише коротко обговорювалося 3 травня, під час візиту до Брюсселя представників Зе-команди Олександра Данилюка та Руслана Рябошапки.

«Коли в Брюсселі була невелика делегація (від Зеленського, – ред.), вони піднімали це питання. У нас немає 100% певності у тому, що вони мали на увазі, але, на мою думку, до певної міри йшлося про квоти», – пояснив комісар.

За словами Гана, під час його зустрічі із Зеленським новообраний Президент України не піднімав це питання, однак у Брюсселі розраховують отримати детальнішу позицію вже наступного тижня.

«Комісар Мальмстрьом (відповідальна за питання торгівлі, – ред.) буде в Києві наступного тижня, можливо це додасть ясності», - пояснив він

Як писав «Вголос», у Зеленського раніше розповіли, про що говорили з послами ЄС у Брюсселі.

ІА "Вголос": НОВИНИ