Про це зазначено в наказі Міноборони від 9 лютого, пише «Інтерфакс-Україна».

Відповідно до наказу про бюджетну політику Міноборони на 2017 рік, відомство розпорядилося забезпечити мінімізацію на службові відрядження, обмежити проведення виїзних нарад, конференцій, нарад, не допускати використання бюджетних коштів на проведення виставок, ярмарків, з'їздів за рахунок загального фонду бюджету.

Разом з тим, відомство заборонило придбання легкових автомобілів, мобільних телефонів, крім передбачених законодавством випадків. Оплату послуг мобільного зв'язку наказали здійснювати в першу чергу за рахунок коштів спеціального фонду держбюджету.

Водночас зазначають, що командування повинно забезпечувати своєчасну і в повному обсязі оплату комунальних послуг, не допускаючи заборгованості.

Між тим, Міноборони розпорядилося здійснювати оплату лише за фактично поставлені товари, виконані роботи та надані послуги, забезпечити ефективну претензійну та позовну роботу по всіх випадках невиконання постачальниками продукції взятих зобов'язань.

В документі також зазначається, що надбавка військовослужбовцям за виконання особливо важливих завдань становить 50% посадового окладу, а щомісячна додаткова грошова допомога складе 60% місячного грошового забезпечення для всіх військовослужбовців, крім строкової служби.

Розмір грошової компенсації військовослужбовцям ЗСУ за наймання житлових приміщень з 1 січня 2017 року становить 3000 грн в Києві, 2250 грн в обласних центрах і 1500 грн в інших населених пунктах. Якщо в сім'ю військовослужбовця входить три і більше членів, йому зазначені виплати збільшуються в 1,5 рази. 

ІА "Вголос": НОВИНИ