Про це інформує власкор «Вголосу».

На засідання комісії прийшли представники громадськості, які виступили проти проведення концертів у Луцьку діячів шоу-бізнесу, які заробляють у Росії під час російсько-української війни. Після нетривалого обговорення, яке стосувалося юридичних моментів рішення, його було підтримано.

«Зараз відбувається російсько-українська війна. Росія окупувала частину української території. Майже щодня гинуть наші солдати на Сході. Гинуть від куль російських загарбників. А деякі наші артисти заробляють гроші в Росії. Розважають російську публіку, коли Україна стікає кров’ю. Співають для них. Вітають з 23 лютого та іншими датами. Виникає питання: вони взагалі мають хоча б елементарну мораль? Совість? Вважаю, що такий шоу-бізнес, який за гроші готовий «ставати на лапки» перед окупантом, нам у Луцьку не потрібний. Це те саме, якби англійські чи американські діячі шоу-бізнесу виступали під час Другої світової війни в Берліні, розважаючи солдатів вермахту та німецьких бюргерів», – пояснив у коментарі власкору «Вголосу» позицію голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міськраді Микола Федік.

Нагадаємо, що проектом пропонують заборонити проведення концертів та інших розважальних заходів на території міста представниками шоу-бізнесу, які проводять свою бізнесову діяльність, організовують концерти, гастролі, беруть участь у різних інших розважальних заходах на території РФ під час російсько-української війни. 

Відзначимо, що на 18 квітня 2016 року в Луцьку заплановано концерт Потапа й Насті Каменських, які під час російсько-української війни активно виступають у Росії. 

ІА "Вголос": НОВИНИ