9 вересня комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради порекомендував ухвалити законопроєкт №1035-2 про покарання за прогули.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Депутатів, які прогуляють понад третину засідань, позбавлять зарплатні.

Пропонується ухвалити висновок комітету на законопроєкт 1035-2 («Про внесення змін до Закону України »Про статус народного депутата України« та до Регламенту Верховної Ради щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради»).

Озвучив проєкт рішення комітету його голова, депутат від фракції «Слуга народу» Сергій Кальченко. Пропозицію підтримали 6 членів комітету, утрималися - п'ять.

Члени комітету також рекомендували Раді відхилити законопроєкти №1035 «Про внесення змін до деяких законів України щодо втрати права народних депутатів України на фінансове забезпечення у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» та ще один альтернативний №1035-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо зняття заробітної плати з народного депутата за прогули та порушення Регламенту».

Нагадаємо, що фракція “Слуга народу” планує прийняти пів тисячі законопроєктів до кінця року.

ІА "Вголос": НОВИНИ