Про це йдеться у повідомленні прес-центру Міністерства фінансів США.

Санкції, яким підлягають 10 компаній і 6 осіб, мають на меті підірвати економічні зв'язки, які уможливили Пхеньяну продовжувати фінансування своїх програм – незважаючи на жорсткі санкції ООН, які забороняють таку діяльність.

Китай, зокрема, вважається грубим порушником. Хоча Пекін намагався обмежити трансакції і підтримував посилення низки санкцій ООН, чимало китайських компаній продовжують ділові зв’язки з північнокорейським режимом, постачанням технологій та техніки для виготовлення ракет.

Оголошені у вівторок санкції переважно стосуються китайських компаній, які мали справи з КНДР щодо закупівлі і продажу вугілля, нафти, свинцю та залізної руди, або надання банківських послуг, які уможливили трансакції.

Санкції також ударили по двох компаніях, які організовували працівників для спорудження статуй за кордоном. Така робоча сила є джерелом доходів для північнокорейського уряду, і Міністерство фінансів твердить, що частина прибутків працівників допомогла у фінансуванні випробування балістичних ракет.

«Мінфін продовжуватиме тиск на КНДР, скеровуючи свої заходи проти тих, хто підтримує ядерні та ракетні програми, ізолюючи їх від американської фінансові системи», – повідомив міністр фінансів США Стівен Мнучин.

«Це зовсім неприйнятно, щоб окремі особи та компанії в Китаї, Росії та інших країнах допомагали Північній Кореї отримувати прибутки, які відтак використовуються для виготовлення зброї масового ураження та дестабілізації регіону», – заявив міністр.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ